Vzpomeň si na zítra

Tak a máme to za sebou… Půl roku jsme pečlivě vymýšleli a trénovali nové divadelní představení. Snažili jsme se, moc jsme se snažili. Dali si záležet na vypracování textů, na písních a jejich pěveckém propracování, přiněmž nám pomáhala až profesionální posila z Brna. Při hereckém propracování jakbysmet. Poprvé jsme také měli profesionální ozvučení, skvělé osvětlení, propracované kulisy, kulisáci vypracovali podrobný plán přinášení a odnášení kulis, tak aby diváci při přestavbě dlouho nečekali. Také naše rekvizitářka nám všem vzorně sháněla a chystala rekvizity. Makali jsme, opravdu hodně jsme makali na tancích. V posledních dnech byly dokonce taneční zkoušky několikrát týdně. Tekl z nás pot. A to hodně.

A pak přišel týden před premiérou a s ním první generálka. Zděsila jsem se… Tak my máme týden do premiéry a budeme divákům ukazovat takovou hrůzu? Vždyť tam není nic zajímavého, nic vtipného, čemu se budou smát?? Vždyť diváci nevydrží ani do konce první půlky a to nejlepší ani neuvidí. A co když se divákům nebude líbit závěr, ta třešnička…? Ne, nechtělo se mi hrát. Poprvé jsem se netěšila na divadlo, poprvé jsem byla také před divadlem nervózní. A protože nervózní obvykle nebývám, tak jsem byla nervózní i z toho, že jsem nervózní. Tři dny před premiérou jsem pomalu nejedla, jak jsem měla sevřený žaludek.

Čas běžel jak divoká řeka a přišel den D neboli P jako premiéra. Na jevišti se sešel jeden skvělý tým. Bylo cítit, jak je každý plný očekávání, bylo tam napětí, ale nechyběl také samozřejmě humor a přátelství. Za tu dobu, co hrajeme, bylo pouto mezi námi nejpevnější. Bylo to úžasné. A pak se zhaslo a začalo. Bylo to skvěléééé. Nečekali jsme takovou odezvu. Diváci byli fantastičtí. Veškeré obavy z nás při prvních scénách spadly a my si s diváky užívali naši hru. V sále byla skvělá atmosféra. Milí diváci… Udělali jste nám moc velkou radost. A vašim standingem jste nás neskutečně ocenili za tu dřinu, co tohle představení stálo. Děkujeme Vám. A těšíme se na Vás znovu, až si společně užijeme jednu velkou divadelní šou. <3

 

Závěrem bych chtěla poděkovat sponzorům, bez kterých by se naše představení jen stěží realizovalo, protože letos bylo opravdu náročné. Děkujeme – ostravské firmě p.Pavlisky JM 20 s.r.o., Husquarně Zubří, p. Lubomíru Lušovskému,  tiskárně Grafia nova, Městu Zubří, Javisu Zubří, partnerům –  ZŠ Zubří, Pálenici Zubří, zuberské vinotéce U Brouka i  mediálnímu Zubřanovi.cz. Zvlášť děkujeme paní Andree Němcové za ušití perfektních tanečních kostýmů na míru. 

 

Autor: Aneta Kovářová