Rozhovor s Danielou Gajdošovou

Tentokrát Vám představím tu milou slečnu, paní učitelku, se kterou jste měli čest hovořit, když jste si telefonicky zamlouvali lístky na představení Vzpomeň si na zítra, Danielu Gajdošovou.

Co tě přivedlo k divadlu?

Na základní škole jsem si vybrala jako kroužek dramaťák, kde se mi zalíbilo tak moc, že jsem každý rok na základce do něj chodila. Později, když se objevila ta možnost dále pokračovat v hraní divadla i mimo základku, tak jsem do toho velmi ráda šla – s partou, se kterou jsem hrávala v dramaťáku.

V jakých hrách jsme tě již mohli vidět?

Jelikož jsem ve Sponě již od první hry, tak jsem hrála ve všech hrách, které již diváci mohli vidět. V Posledním výkřiku to bylo několik rolí- čorkařka Mary Thénardierové, sekretářka Clouseaua a manželka komisaře. Ve hře Víc než osud  role Vlastičky, dcera Marie, v Lásce na horách hostinská Pagáčová a v nejnovější hře Vzpomeň si na zítra – kontrolorka Vostrá.

Která z rolí, kterou jsi hrála, se ti hrála nejlépe a která byla nejtěžší nebo by sis ji už nikdy nechtěla zopakovat?

Začnu od konce. Nemám roli, kterou bych si nechtěla zahrát, každá role byla pro mě něčím zajímavá, výjimečná a některé i životně poučné. Každá postava, kterou jsem si zahrála mi něco dala. Nejlépe se mi hrály asi dvě role – role čorkařky Thénardierové, i když bych se do její situace v životě nechtěla dostat, a druhá je má nynější role kontrolorky Vostré. Už věřím hercům, že záporné postavy se hrají lépe.  

Máš něco společného s touto novou rolí ?

Paní Vostrá? Ta je úplně jiná než já. Je záporná, i když si na to hraje, ale já jsem pozitivní a nedokážu si ve skutečnosti hrát na vostrou, i když bych to občas potřebovala. A i když něco společného bych našla – máme stejnou oblíbenou českou hvězdu.  

Jakou roli by sis chtěla v budoucnu zahrát?

Nemám žádnou vysněnou, ale líbila by si mi role úplného záporáka a nebo nějaké cizinky. Tak se nechme překvapit, co to bude v dalších hrách.

Ve SPONĚ máš na starosti předprodej lístků, jak funguje takový předprodej pro Klub Zubří?

Své lístky mají možnost lidé rezervovat na telefonním čísle nebo přes web města Zubří a poté si je mohou vyzvednou před představením u vstupu do hlediště. Při posledních představeních se nám stávalo, že lidé měli rezervované lístky, a nepřišli. A pak nám zbyla místa, na kterých  mohli sedět lidé, kteří mají také zájem a opravdu chtějí přijít. Diváci mohou svá místa telefonicky uvolnit, a tak je můžeme nabídnout lidem, kteří na ně čekají.

Jaké máš další koníčky kromě SPONY?

Už má práce ve školce je mým koníčkem. Dále jsem členem dobrovolných hasičů, kde se také věnuji dětem – vedu hasičské benjamínky. A zbytek svého času se snažím věnovat rodině.

12722062_10205515057783719_1348517793_n