Rozhovor s Michalem Hubem

Tentokrát Vám dalšího člena zuberské Divadelní SPONY uvedu hádankou. Na jevišti nemluví a přece se mu všichni smějí. Kdo je to? Ano, řeč je o našem Míšovi Hubovi.

Míšo, shrň nám, v jakých představeních a rolích tě fanoušci Divadelní SPONY mohli vidět hrát?

Hrál jsem ve všech představeních, co byly, takže 4 role: Inspektor Clouseau, Angličan, hospodský a Olda Verner.

 

Jak se ti tyto role hrály?

Je pro mě dost těžké učit se scénáře, proto moje role nejsou až zas tak moc náročné. Režisérka se mi snaží texty hodně usnadnit, takže je to úplně jednoduché. U Inspektora Clouseau jsem toho moc nehrál. Tam stačilo jen se nesmát. U Angličana jsem neuměl anglicky, tak jsem raději nemluvil. U hospodského jsem jen čepoval pivo a u poslední hry to šlo samo. Tato hra je docela dobře udělaná, takže se tam dá i dobře improvizovat a navíc máme výborný kolektiv, takže i když jsem zapomněl scénář, tak mě někdo automaticky doplňoval.

 

Jakou roli by sis v budoucnu chtěl zahrát?

Nikdy jsem nad tím nepřemýšlel. Já se ani moc do vzniku hry a scénáře neangažuji. Vždycky mi jen řeknou, co mám dělat, já si to připravím a jdu na jeviště. To je moje práce.

 

Co pro tebe divadlo znamená?

Kamarádi, volnost na jevišti… Člověk si tam může dělat co chce a to pivo po divadle chutná nejlíp .

 

Neláká tě hraní v profesionálnějším divadle nebo třeba i ve filmu?

Láká, ale jsem málo průbojný, takže bych se nikam nedostal. Potřebuji, aby mi to někdo zařídil (směje se).

 

Jak se těšíš na léto? Jak vypadá léto herce a házenkáře v jednom?

Těším se na měsíc volna. Dovolenou si užiji na dovolené u moře s přítelkyní a zbytek volna s kamarády. Pak nám začíná příprava v házené, tak na tu druhou půlku léta se už moc netěším. Není moc náročné chodit na tréninky a po tréninku na zkoušky, daleko náročnější je pro mě vstávat v 5 hodin do práce, nic náročnějšího neznám .

 

Co bys vzkázal divákům Divadelní SPONY?

Hodně štěstí.

 

Milí čtenáři, pokud Vás zajímá něco navíc a rádi byste se členů Divadelní SPONY na něco zeptali, můžete mě se svým dotazem kontaktovat na emailové adrese aneta.kovar@gmail.com nebo mě můžete kontaktovat přímo na mém osobním profilu do soukromé zprávy na Facebooku. Děkuji a s přáním krásného léta se za Sponu loučí Aneta Kovářová.